23 januari 2020

Idag är det Elens dag! Kom och fira med oss på Viberga

Idag firar vi Elens dag på Viberga Köpcentrum mellan klockan 11.00-18.00. Vinn presentkort på Coop, pratar el och du kan även hämta ett exemplar av årets miljöalmanacka och handbok om du mot förmodan inte har fått dessa.

Idag är det Elens dag! Kom och fira med oss på Viberga

El kan idag produceras på olika sätt som slutligen sedan omvandlas till elektricitet. Vi tycker lite extra mycket om vattenkraft så klart, då vi i Finspång har våra tre egna kraftverk i Stjärnvik, Lotorp och Butbro. Tillsammans är dessa kraftverk med och berikar det vi kallar FinspongsEl. Eftersom vi på Finspångs Tekniska värnar om det lokala var det självklart att döpa vårt elerbjudande till FinspongsEl. Den äldre stavningen med ”o” markerar vår stolthet över det kulturarv som vår kraftproduktion, och all annan industriell verksamhet i Finspång, representerar.  Vår målsättning är att FinspongsEl alltid ska kännas prisvärt och tryggt med stark förankring i det lokala och god förståelse för dina behov. 

Just nu är priserna på el ovanligt låga då vi har en mild vinter, välfyllda vattendepåer och gott om vind. Vi är övertygade om att global hållbarhet börjar med lokal utveckling. Därför går allt överskott från vår verksamhet tillbaka till Finspång. Genom ständig utveckling av teknik, metoder och samarbetet med dig som kund kan vi gemensamt göra skillnad för miljön och klimatet. Tänk vilken kraft som uppstår när vi alla är med och bidrar till ett hållbart Finspång! För vi vill ju kunna lämna ett hållbart samhälle efter oss till kommande generationer. För i vårt digitala samhälle krävs det el. El som räcker och som håller länge.

Har du solcellspaneler hemma eller tänker att du vill skaffa det framöver? Prata med oss, vi har produktionsavtal för solel.

Kom förbi Viberga under dagen idag så hjälper vi dig att se över just ditt elbehov!

Vilket elavtal som passar bäst för dig är olika beroende på dina individuella förutsättningar. Det beror på vilken elanvändning du har i ditt boende och hur dina ekonomiska omständigheter ser ut.

Fast elpris är ett tryggt val för dig som vill ha ett avtal med förutsägbara avgifter. Du får exakt samma elpris per månad ända till bindningstidens slut. Du kan välja mellan 1, 3 eller 5 års bindning. Ju längre bindningstid, desto lägre månadskostnad. 

Rörligt elpris är valet för dig som vill ha ett avtal som följer elmarknadens variationer. Du har ingen bindningstid och kan lätt byta till ett fast avtal när du vill. Rörligt elavtal är den avtalsform som ger dig störst flexibilitet och handlingsfrihet, samtidigt som den rörliga månadskostnaden innebär viss osäkerhet. En osäkerhet som kan uppvägas av lägre elkostnad över tid, förutsatt att marknaden utvecklas i den riktningen.

Du kan enkelt teckna elavtal själv via vår hemsidan (här), alternativt ringa vårt kundservice på 0122-851 80 om du vill ha hjälp eller rådgivning.

De uppgifter vi behöver från dig är:

  • namn
  • adress
  • personnummer
  • anläggnings ID 
  • områdes ID

Har du inte anläggnings ID kan du kontakta din hyresvärd för att få den informationen.

Det är viktigt att du vet när ditt nuvarande elavtal löper ut samt om du har någon uppsägningstid, så att du undviker brytkostnader i samband med elleverantörsbytet.