12 augusti 2020

Vi söker en chef till värmeverket

Vår kära Peter närmar sig pensionen och vi behöver en ny chef för vårt verksamhetsområde Energi. Avdelningen är vårt största verksamhetsområde här på Finspångs Tekniska och ansvarar för Finspångs kommuns fjärrvärmeproduktion.

Vi söker en chef till värmeverket

Har du vad som krävs för att ta dig an en chefsroll?

Din roll

I rollen som chef över vårt största verksamhetsområde Energi kommer du att ha det övergripande ansvaret över vår fjärrvärmeanläggning. Fjärrvärmeproduktionen drivs främst av två fastbränslepannor - en avfallspanna och en flispanna. Under de senare åren har man genomfört ett gediget underhållsarbete och idag är anläggningen en effektiv och väl fungerande enhet.

Som Chef Energi ansvarar du för planering och ledning av verksamheten, på kort och lång sikt. Du arbetsleder och har personalansvar för 7 drifttekniker och 5 driftingenjörer som sköter den dagliga driften av anläggningen. I rollen är du direkt underställd företagets VD och ingår i ledningsgruppen där du kommer ha en betydande roll i det strategiska arbetet. Vidare har du ansvar för budget, ekonomi, inköp och arbetsmiljö på anläggningen samt driver och är involverad i olika förbättringsprojekt inom företaget.

Om dig

Vi söker dig som har 10 års erfarenhet från en ledande teknisk befattning och erfarenhet av ledningsgruppsarbete.  Vi ser positivt på om du har en ingenjörsbakgrund eller har annan akademisk utbildning inom området och har arbetat i en teknisk bransch som exempelvis el, mekanik, underhåll och har god förståelse för en processindustri. Du behärskar svenska och engelska obehindrat, har god datavana samt innehar B-körkort.

Som person är du engagerad, kommunikativ och har lätt för att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du är trygg i rollen som chef och är prestigelös, visar vägen samt är rak och tydlig med mål och ansvar i ditt ledarskap.

Läs mer och ansök här!