Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in

Fjärrkyla

Varma somrar är det bästa vi svenskar vet, men på arbetsplatsen kan solen och värmen bli ett arbetsmiljöproblem. Vilket i sin tur riskerar att påverka såväl hälsa som produktivitet negativt. Fjärrkyla är för många ett perfekt sätt att säkerställa god arbetsmiljö i lokaler, kontor och offentliga byggnader i Finspång.


Fjärrkylan kommer från vårt värmeverk

Vi framställer fjärrkylan ur det överskott som av fjärrvärme som uppstår under sommaren. Energin omvandlas till kyla i en absorptionskylmaskin, och det nedkylda vattnet distribueras till kundernas fastigheter via ett separat ledningsnät. Det nedkylda vattnet används sedan i fastighetens ventilationssystem för att kyla luften som cirkulerar.

Delad kyla minskar påverkan på miljön

Precis som med fjärrvärme finns det både ekonomiska och miljömässiga fördelar med att låta en central, miljöanpassad produktionsanläggning göra jobbet, istället för många små kylanläggningar.

Vem kan få fjärrkyla?

Begränsningen ligger i att nätet för fjärrkyla finns tillräckligt nära din fastighet. Om det finna möjlighet att ansluta blir nästa steg att bedöma eventuella anpassningar till ventilationssystemet. För mer information och hjälp att utvärdera dina möjligheter, kontakta vår kundservice på 0122-851 80.