Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in
9 juli 2024

Nya ledningar – Sunda/Högsätter

Sunda/Högsätter blir en del av det kommunala ledningsnätet för vatten och avlopp och vi planerar att komma igång med anläggningsarbetet vecka 2.

Finspångs kommun har tagit beslut om verksamhetsområde för Sunda/Högsätter som innebär att kommunalt VA kommer att anläggas i området. Vi på Finspångs Tekniska ansvarar projektering och utbyggnad av det kommunala ledningsnätet.

Vår plan är att påbörja anläggningen av etapp 1 (Högsättersvägen) vecka 2. Anläggningsarbetet för etapp 1 beräknas pågår fram till början av sommaren 2024. Anläggningsarbetet för etapp 2 (Sundavägen) kommer att genomföras efter etapp 1 med mål att vara klart till början av sommaren 2025.

Anläggningsarbetet kommer att medföra begränsad framkomlighet. Mer information tilldelas berörda fastigheter under arbetets gång.

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice på 0122-851 80 eller via kundservice@finspangstekniska.se

9 jul 15:11
Semesteruppehåll med start vecka 29
På grund av oförutsedda händelser i form av berg hann vi inte klart med arbetet i fredags. Arbetet förlängs till och med vecka 28. Sundavägen beräknas öppnas upp för genomfart med start fr.o.m. vecka 29. Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter. Vi önskar trevlig sommar!

8 jul 07:00
Planerat semesteruppehåll
Sommaren är här och det är snart dags för ett tillfälligt semesteruppehåll, vecka 28–31. Under tiden vi är på semester ser vi till att alla vägar är öppna för trafik. När vi kommer tillbaka vecka 32 återupptar vi arbetet där vi avslutade innan semestern, i ungefärlig höjd med Sundavägen 92-96. När vi sedan är klara med etapp 2 kommer vi att påbörja arbetet med de kommunala pumpstationerna och överföringsledningarna till Södermanland. Mer information kommer att skickas ut efter semestern.

10 apr 08:23
Sundavägen avstängd
Sundavägen är nu avstängd. Vi fortsätter att återställa och förbättra Högsättervägen.

28 mar 08:21
Dåliga vägar, kör försiktigt
Sundavägen kommer att vara körbar under påskhelgen men den är i dåligt skick i höjd med korsningen Högsättersvägen, så kör försiktigt. Högsättersvägen är ej körbar mellan Sundavägen och Högsättersvägen 25. Vi påbörjar återställning av Högsättersvägen den 28 mars och fortsätter efter påskhelgen. För boende på Högsättersvägen 25-94 vänligen använd vägen som går norrut vid boulbanan. Observera att vägen är i dåligt skick vid boulbanan. Hoppas ni har förståelse, kör försiktigt.

23 feb 12:55
Arbete pågår
I och med att vi börjar etapp 2 så kan det medföra att vi behöver utföra små sprängningar när vi stöter på berg.

23 feb 12:48
Arbete pågår
Anläggningsarbetet har gått fortare än förväntat och vi påbörjar redan nu etapp 2. Detta medför att Sundavägen blir avstängd från och med vecka 9.

8 jan 08:05
Arbete pågår
Arbetet har påbörjats.

8 jan 07:00
Planerat arbete
Vi kommer att börja med etapp 1 (Högsättersvägen) och planen är att arbeta med dubbla grävlag för att effektivisera arbetet. Ett grävlag börjar vid korsningen Sundavägen/Högsättersvägen och ett grävlag börjar vid boulebanan.