Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in

Vattenläckage

Det kan bli dyrt att ha ett läckage inom fastigheten. Därför bör du som fastighetsägare då och då kontrollera att vattenledningarna är i gott skick.

Tips på hur du läcksöker  

1. Stäng alla kranar i huset och lyssna vid vattenmätaren. Om det hörs ett tydligt susande, eller om vattenmätarens lilla tandade hjul roterar innebär det att det finns en läcka.

2. För att lokalisera var läckan finns kan du stänga av ventilerna vid vattenmätaren. Om susandet upphör och/eller om det lilla tandade hjulet stannar innebär det att läckan finns någonstans inne i huset. Öppna ventilen igen och kontrollera kranar, toalettstolar, varmvattenberedare och så vidare för att lokalisera läckan.

3. Om susandet inte upphör när du stängt ventilen före vattenmätaren, utomhus, bör du kontakta oss. Vi kontrollerar då våra ledningar och ser om läckan är på våra eller dina ledningar, Vill du ha ytterligare hjälp kan du beställa det enligt vår taxa (läs mer under Priser & avtal).

Även små läckor kan vara dyra på sikt. Står en toalett och rinner kan vatten för tusentals kronor försvinna helt i onödan!