Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in

FinspongsEl

Du kan enkelt teckna elavtal direkt på webbplatsen, alternativt ringa vårt kundservice på 0122-851 80 om du vill ha hjälp eller rådgivning.

De uppgifter vi behöver från dig är:

  • namn
  • adress
  • personnummer
  • anläggnings ID 
  • områdes ID

Har du inte anläggnings ID kan du kontakta din hyresvärd för att få den informationen.

Det är viktigt att du vet när ditt nuvarande elavtal löper ut samt om du har någon uppsägningstid, så att du undviker brytkostnader i samband med elleverantörsbytet.

Vilket elavtal som passar bäst för dig är olika beroende på dina individuella förutsättningar. Det beror på vilken elanvändning du har i ditt boende och hur dina ekonomiska omständigheter ser ut.

Fast elpris är ett tryggt val för dig som vill ha ett avtal med förutsägbara avgifter. Du får exakt samma elpris per månad ända till bindningstidens slut. Du kan välja mellan 1, 3 eller 5 års bindning. Ju längre bindningstid, desto lägre månadskostnad. 

Rörligt elpris är valet för dig som vill ha ett avtal som följer elmarknadens variationer. Du har ingen bindningstid och kan lätt byta till ett fast avtal när du vill. Rörligt elavtal är den avtalsform som ger dig störst flexibilitet och handlingsfrihet, samtidigt som den rörliga månadskostnaden innebär viss osäkerhet. En osäkerhet som kan uppvägas av lägre elkostnad över tid, förutsatt att marknaden utvecklas i den riktningen.

Vi hjälper dig gärna att se över vilket upplägg som passar bäst just för dig.

Elanvändningen är uppdelat i två delar, elhandel och elnät. Elnätet kan liknas vid ett vägnät, som gör det möjligt för elenergin att komma hem till dig. Men det är du som bestämmer vilken trafik som ska åka på vägarna, alltså vilken elhandlare som ska få leverera elen till dig. 

För elhandelsdelen väljer du själv vilket företag du vill vara kund hos och du väljer den typ av avtal som passar dig och dina behov bäst. De vanligaste alternativen är fast eller rörligt elavtal. Om du vill ha hjälp eller rådgivning så hjälper vi på kundservice gärna till.

Det har producerats vattenkraftsel i Finspångs kommun ända sedan vår äldsta kraftstation, Stjärnvik, invigdes år 1913. Senare tillkom även kraftstationerna i Lotorp och Butbro. Fram till år 2018 sålde vi dock den lokalproducerade elen till de stora energibolagen. Men nu har vi tagit hem den till Finspångsborna. Och eftersom vi på Finspångs Tekniska värnar om det lokala var det självklart att döpa vårt elerbjudande till FinspongsEl. Den äldre stavningen med ”o” markerar vår stolthet över det kulturarv som vår kraftproduktion, och all annan industriell verksamhet i Finspång, representerar.

Vattenkraften är en ren, förnybar energikälla utan klimatpåverkan. Dessutom är vattenkraften beprövad och trygg, och vattenkraftverk har mycket lång livslängd. Stjärnvik, vår allra första kraftstation, invigdes redan 1913 och är fortfarande i toppform. Sist men inte minst är vattenkraft ryggraden i den förnybara energiförsörjningen i Sverige. En naturlig energikälla som bildar basen för vårt välstånd.

Vi samarbetar med Mälarenergi som ägs av Västerås stad. De fungerar som garanti för vår leverans genom sin storlek, stabilitet och starka förankring i svensk elmarknad. Dessutom delar de vår inställning och strävan att ständigt utveckla sina tjänster till förmån för privatkunder, företagskunder och ett hållbart samhälle. Tillsammans med Mälarenergi handlar vi upp svensk vattenkraft som förstärker vår lokala vattenkraftsproduktion vid våra egna kraftstationer. Med andra ord vilar vår leverans på tryggheten i ett stabilt partnerskap och en samlad svensk vattenkraftsindustri.