Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in

Våra elavtal

Vi erbjuder elavtal som passar alla. Vår el är baserad på 100% förnybar svensk vattenkraft som berikas med lokalproducerad el från våra egna kraftstationer i Lotorp, Butbro och Stjärnvik.

Våra elavtal

Fast elpris? Rörligt elpris? Eller varför inte förvaltad elfond? Svaret handlar mycket om vem du är som person och har du frågor hjälper vi dig gärna med att komma fram till vilket avtal som passar just dig bäst. Fast elavtal innebär trygghet och full koll på dina framtida kostnader. Rörligt elavtal ger maximal flexibilitet och handlingsfrihet och förvaltad elfond är den perfekta kombinationen mellan fast och rörligt avtal.

Sverige är uppdelat i fyra prisområden och våra priser visas för elområde 3 vilket är det som Finspång tillhör.

Förvaltad Elfond

Förvaltad Elfond passar alla som vill ha hjälp att få ett mer attraktivt och flexibelt pris över tid. Vår fondförvaltare och andra experter har koll på allting åt dig och kommer aktivt jobba med elfonden och köpa och sälja när priserna är attraktiva, priset ändras från månad till månad. Det här avtalet är perfekt för dig som vill ha trygghet men ändå följa elmarknadens svängningar. Endast tre månaders uppsägningstid.

Fast pris privat – 6 månader, 1 eller 3 års bindningstid

Fast elpris är ett tryggt val för dig som vill ha ett avtal med förutsägbara avgifter. Du får exakt samma elpris per månad ända till bindningstidens slut. Du kan välja mellan 3 fantastiska alternativ; 6 månader,  1 eller 3 års bindningstid.

Rörligt pris privat – Ingen bindningstid

Rörligt elpris är valet för dig som vill ha ett avtal som följer elmarknadens variationer. Rörligt elpris innebär en schablonmätning vilket betyder att ditt pris blir ett genomsnitt av vad elpriset varit under en månad. Du har endast en månads uppsägningstid och kan lätt byta till ett fast avtal när du vill. Rörligt elavtal är den avtalsform som ger dig störst flexibilitet och handlingsfrihet, samtidigt som den rörliga månadskostnaden innebär viss osäkerhet. En osäkerhet som kan uppvägas av lägre elkostnad över tid, förutsatt att marknaden utvecklas i den riktningen.

Rörligt timspotprisavtal

Vill du kunna påverka ditt elpris lite extra? Detta avtal passar dig som kan och har intresse att styra användningen av din el. Till exempel genom att ladda elbilen när priset är som lägst. Det som krävs för detta avtal är en timmätare, vi kontaktar ditt elnätsbolag för ändring. Ditt elnätsbolag har tre månader på sig att ändra och tills det att ändringen är klar så kommer du ha ett Rörligt Pris. Det som skiljer Rörligt Timspotpris och Rörligt Pris är att du betalar för ditt medelpris och inte ett schablonpris.

Har du frågor eller funderingar över våra avtal så är du mer än välkommen att kontakta oss på 0122-851 80 eller kundservice@finspangstekniska.se 

Teckna ditt elavtal här!