Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in

Vattensprinklersystem

Att använda ett vattensprinklersystem kan vara en möjlighet för fastighetsägare att bekämpa en brand. Vare sig du är ny eller befintlig sprinklerkund krävs ett avtal med oss.

Nyanläggning av sprinklersystem

Har du planer på att installera en sprinkleranläggning bör du omgående kontakta oss. Vi undersöker då om en installation är möjlig och, om så är fallet, ger vi dig ett avtalsförslag och en offert. Observera att det inte är tillåtet att ansluta en sprinkleranläggning utan överenskommelse med oss.

Befintliga sprinklersystem

Har din fastighet sedan tidigare ett sprinklersystem installerat där vi är leverantör av sprinklervattnet så ska detta regleras i ett särskilt avtal. Läs mer på sidan 13 i Finspångs kommuns ABVA. ABVA är en förkortning för "Allmänna bestämmelser för användande av Finspångs kommuns allmänna vatten- och avloppsanläggning".

Avgift och avtal

Nytt från och med 2017-01-01 är att vi kommer att teckna avtal med alla våra sprinklerkunder och även börja ta en årlig sprinkleravgift. Notera att vi kommer att kunna ta ut avgiften retroaktivt från och med 2017, så har du för närvarande inget avtal är du välkommen att kontakta oss snarast. 

Mer fakta och information

Samtliga fastighetsägare som är anslutna till Finspångs kommuns allmänna VA-anläggning är skyldiga att följa de bestämmelser som finns i kommunens ABVA. 

Regelverk och standard för sprinkleranläggningar: SS-EN 12845:2015, NFPA 13:2016 och SBF 120:8.