Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in

Allmänt

Säljer du en fastighet måste du anmäla ägarbytet till vår kundservice. Fyll i blanketten ägarbytesblankett skicka in till oss som du hittar här:  www.finspangstekniska.se/kundservice/vanliga-fragor-svar/blanketter 

Ägarens betalningsansvar upphör när vi tagit emot anmälan om ny ägare. 

Via din Internetbank letar du upp listan över de företag som är anslutna till elektronisk faktura. Välj Finspångs Tekniska Verk och fyll i anmälningsformuläret.

Sköter du dina bankaffärer via Internet kan du betala dina räkningar från oss via elektronisk faktura. Det är ett enkelt och snabbt sätt där du betalar räkningen på förfallodagen - varken för sent eller för tidigt. 

Anmälan/Avanmälan Via din Internetbank letar du upp listan över de företag som är anslutna till elektronisk faktura. Välj Finspångs Tekniska Verk och fyll i anmälningsformuläret. 

Du kan betala någon annans elektroniska faktura via din Internetbank (t.ex. make/makas faktura) om du fyller i både dina och din make/makas uppgifter på anmälningsformuläret. 

Vill du avanmäla dig från elektronisk faktura letar du upp avanmälan för elektronisk faktura via din Internetbank. Där följer du instruktionerna för avanmälan. Om du byter bank måste du själv anmäla dig hos din nya bank för tjänsten elektronisk faktura från Finspångs Tekniska Verk. Fakturan Du måste regelbundet kontrollera hos din Internetbank om du har några elektroniska fakturor som har kommit in för betalning. 

När du är anmäld till elektronisk faktura får du inte längre någon pappersfaktura från Finspångs Tekniska Verk men den elektroniska fakturan innehåller samma uppgifter som en pappersfaktura. Den elektroniska fakturan får du vid samma tidpunkt som du skulle ha fått pappersfakturan. 

Betalning När du har godkänt din elektroniska faktura hos din Internetbank ser banken till att den betalas på förfallodagen. 

Du kan kombinera elektronisk faktura med autogiro genom att ansöka om att dina elektroniska fakturor skall betalas med autogiro via länken i din Internetbank. Det innebär att du får en elektronisk faktura, men du behöver inte godkänna den. Den kommer automatiskt att betalas på förfallodagen. 

Om du missar att betala din elektroniska faktura, skickar Finspångs Tekniska Verk en pappersfaktura som påminnelse. En betalningspåminnelse skickas aldrig elektroniskt. 

Övriga frågor Har du frågor om betalningen, kontakta din Internetbank. Har du frågor om innehållet i fakturan kontakta den referens som finns angiven på fakturan.

Detta kan du göra via din internetbank, logga in på Mina sidor på vår webbplats eller ladda ned autogiroanmälansblankett. 

Fyll i saknade uppgifter, underteckna och återsänd "betalningsmottagarens exemplar" till oss. 

När vi fått din banks godkännande att dra betalning från kontot du angivit så börjar autogirobetalning tillämpas för dina räkningar. 

Kontakta din bank om du vill upphöra med att använda autogiro för att betala dina räkningar.

Om du till exempel flyttar eller byter efternamn måste du själv kontakta oss och lämna dina nya uppgifter. Det gäller även om du vill ändra vem fakturan ska gå till. Mejla vår kundservice, kundservice@finspangstekniska.se eller ring 0122-851 80.

Genom att logga in på Mina sidor på vår webbplats så får du en överblick av dina tjänster och kan ta del av statistik och information som kund hos oss. 

Du loggar antingen in med BankID eller genom att fylla i kundnummer och personnummer på den som är tecknad på abonnemanget. 

Ditt kundnummer hittar du på din faktura för vatten och avlopp eller avfallshantering. Har du organisationsnummer lägger du till två nollor innan själva (person)numret.

Hemkollen är vår egna app som finns tillgänglig både för Android- och Appleenheter. Med Hemkollen blir det lättare för dig att leva hållbart i Finspång, ladda ner den nu så att du inte missar något! Läs mer om Hemkollen här: https://www.finspangstekniska.se/om-finspangs-tekniska/hemkollen

Regeringen har beslutat att alla kommuner i Sverige ska samla in matavfall separat. I Finspångs kommun börjar vi med matavfallssortering vid årsskiftet och vi har valt att använda oss av Gröna påsen-systemet. 

Så här fungerar Gröna påsen

  • Släng ditt matavfall i Gröna påsen
  • När påsen är full knyter du den med en dubbelknut och lägger den i ditt vanliga sopkärl tillsammans med din andra sopor
  • Sopbilen tömmer ditt sopkärl som vanligt
  • Soporna körs till en sorteringsanläggning där de gröna påsarna sorteras ut med hjälp av en optisk sortering. Övriga påsar går till förbränning och blir till värme och elkraft.
  • De utsorterade gröna påsarna körs vidare till en biogasanläggning där matavfallet blir till biogas och biogödsel.

Läs mer om Gröna påsen här: www.finspangstekniska.se/vara-tjanster/avfall-atervinning/hemmets-avfall/matavfall/grona-pasen