Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in

Studiebesök

Du kanske är lärare, medlem i en förening eller helt enkelt en engagerad privatperson som vill komma på studiebesök och titta närmare på våra verksamheter. Vanligtvis tar Sjömansängs ÅVC emot studiebesök men till följd av de aktuella omständigheterna kring Coronaviruset tar vi tyvärr inte emot några studiebesök.

Studiebesök

Sjömansängs återvinningscentral

Är du intresserad av avfall och återvinning? Vad betyder källsortering och återvinns verkligen allt som sorteras ut? Gör ett studiebesök till Sjömansängs återvinningscentral och få svar på alla dina frågor!

Vi berättar om avfallssortering, avfallshantering och återvinning. Vi gör en tur ute på området och tittar närmare på vår sorteringsramp där företagare och hushåll lämnar förpackningar av glas, papper, metall, plast, wellpapp, träavfall, komposterbart, metallskrot, brännbart, deponirest (till exempel glasull) samt tidningar och batterier. Vi tittar även på vår miljöstation där hushållen lämnar sina grovsopor och farliga avfall.

Inför studiebesöket

Det är bra om du läst på lite om avfall, miljö och kretslopp och är laddad med frågor så får du ett givande studiebesök. Till Sjömansängs ÅVC tar vi emot elever från förskolan och uppåt.

Intresseanmälan

Tänk på att ha 3-4 veckors framförhållning så att vi hinner organisera ditt besök på ett bra sätt. För intresseanmälan kontakta kundservice@finspangstekniska.se

Ordning och säkerhet

För att skapa säkra besöksförhållanden har vi sammanställt ordnings- och säkerhetsföreskrifter. Säkerhetsföreskrifterna ska läsas igenom innan studiebesöket och en kvittens ska lämnas till guiden.