Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in

Vatten & avlopp

Världens viktigaste livsmedel? Vatten såklart! Allt vatten ingår i ett kretslopp som skapat liv ända sedan planeten var ung. Därför är det viktigt att visa vattnet omtanke. Tillsammans kan vi göra ännu mer för att bidra till trygg vattenförsörjning även i framtiden. Här får du kunskap och vattentäta tips.

Avlopp

Bra avloppsrening är en förutsättning för rena sjöar och vattendrag. Våra anläggningar är mycket effektiva och klarar det mesta, men du kan också hjälpa till. Här finns råd och regler för företag och hushåll.

Ansvarsområde, Ledningsnät, Fettavskiljare

Projekt

Vi förbättrar och underhåller ständigt kommunens ledningsnätet för vatten och avlopp. Här kan du läsa mer om våra större projekt, både pågående och kommande.

Omvandlingsområden

Bli en vattenhjälte!

Det vatten vi använder i dag är ett lån från kommande generationer så med andra ord är det smart att bry sig om vattnet. Och du kan med fördel börja hemma hos dig.

Spolvatten/Vattenkiosk

Finspångs Tekniska har en vattenkiosk på Skäggebyvägen 5. Där kan våra registrerade kunder snabbt fylla spolbilar eller tankar som behöver en större mängd tekniskt vatten. I vattenkiosken kan även privatpersoner hämta dricksvatten för hushållsbehov när det exempelvis är en störning i den ordinarie vattenleveransen.

Enskild anläggning

Vill du beställa tömning av latrin eller slam? Behöver du ändra ditt latrinabonnemang? Du kanske funderar på att nyanlägga en dricksvattenbrunn eller ett enskilt avlopp? Oavsett vilket är du välkommen att prata med oss.

Fyll, värm och töm poolen

Att ha en pool tycker många är en vardagslyx men det kräver också en del underhåll, speciellt när det är dags att fylla och tömma för säsongen. Här har vi samlat våra bästa tips för att underlätta för dig för att du ska kunna vara så vattensmart som möjligt!