Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in

Fjärrvärme

Fjärrvärme är det prisvärda och pålitliga sättet att få skön inomhuskomfort. Du slipper krångla med egna värmekällor och dessutom utvinner vi energin ur avfall, biobränslen och spillvärme från industrin. Vad betyder detta? Jo, att vår fjärrvärmeproduktion numera är fossiloljefri. Tryggt för dig, och jättebra för klimatet.

Så funkar fjärrvärme

En fin sak med fjärrvärmen är att anslutningen till huset är smidig. Du slipper dessutom onödigt skrymmande anläggningar i huset och utomhus ligger ledningsnätet dolt under jord. Men hur fungerar ett fjärrvärmesystem? Låt oss berätta.

Fördelar med fjärrvärme

Prisvärt. Pålitligt. Närproducerat. Det är ingen tillfällighet att närmare tusen fastigheter i Finspångs kommun har fjärrvärme. Här kan du bekanta dig med fjärrvärmens fördelar.

För villaägare

Valet av värmekälla till villan kan vara en ganska knepig fråga. Men inte om du kan få fjärrvärme. Här kan du läsa om alla fördelar och möjligheter som fjärrvärmen erbjuder – inte minst om du äger pool.

För flerbostadshus & företag

Funderar du på fastighetens energiekonomi och klimatpåverkan? Med fjärrvärme vinner du fördelar på alla plan – oavsett om du äger flerbostadshus eller företagslokal.

För installatörer & tekniker

Fjärrvärmejobb på gång? Här finns all information du behöver för att kunna utföra installationer och serviceåtgärder på ett korrekt och säkert sätt.