Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in

Miljö & kvalitet

Att värna om den miljö vi har och att tänka hållbart är en hjärtefråga för oss. Likt vad vår vision lyder, ett hållbart och attraktivt samhälle för generationer framåt är det som vi på Finspångs Tekniska alltid strävar efter, i allt vi gör.

Miljö & kvalitet

Vi sätter tydliga och konkreta krav på oss själva och de partners vi anlitar. Flera av våra verksamheter styrs av miljötillstånd från myndigheter, vilket betyder att det arbete vi utför alltid är i den standarden satt utifrån myndigheterna.

Vi har alltid medborgarna och dess behov i tankarna. Vi främjar trivsel och tillväxt genom trygga leveranser och klimatvänliga lösningar – dygnet runt, året runt. Vilket är någonting som ofta går omärkt förbi. Dygnet runt, året runt levererar vi vatten och värme till hushållen runt om i Finspångs kommun samt så tar vi hand om kommuninvånarnas avloppsvatten. Vi gör detta på ett miljövänligt och klimatsmart sätt. Under 2020 investerade vi i en ORC-turbin till Värmeverket. Turbinen producerar el av återvunnen restvärme från fjärrvärmen och den försörjer 60-70% av elförbrukningen i Värmeverket.

Vi försöker även se till så att medborgarna i Finspångs kommun känner sig delaktiga när det kommer till miljöpåverkan. Ett exempel på detta är att vi deltar i Håll Sverige Rents skräpplockarkampanj där vi, tillsammans med Finspångs kommun involverar skolor runt om i kommunen till att plocka skräp. Vi uppmuntrar även alla medborgare att delta i Earth hour.

För att nå vår vision, att Finspång ska vara ett hållbart och attraktivt samhälle för generationer framåt, så måste vi alla hjälpas åt. Varje liten sak du gör för miljön bidrar till en hållbar utveckling! När du åker upp till vår återvinningscentral, Sjömansäng, och sorterar så hjälper du miljön. När du tvättar bilen i en riktig tvätthall i stället för på gatan så hjälper du miljön. När du slänger ditt matfett i soporna i stället för att hälla ner det i avloppet så hjälper du miljön. Tillsammans så skapar vi förändring.