Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in

Spolvatten/Vattenkiosk

Finspångs Tekniska har en vattenkiosk på Skäggebyvägen 5. Där kan våra registrerade kunder snabbt fylla spolbilar eller tankar som behöver en större mängd tekniskt vatten. I vattenkiosken kan även privatpersoner hämta dricksvatten för hushållsbehov när det exempelvis är en störning i den ordinarie vattenleveransen.

Spolvatten/Vattenkiosk

Registrera ditt företag för tekniskt vatten

Vattenkiosken på Skäggebyvägen 5 får du åtkomst till efter att du registrerat ditt företag via vår kundservice på Norrköpingsvägen 32. De uppgifter vi behöver för att registrera ny kund är:

  • Företagets namn och organisationsnummer
  • Kontaktuppgifter
  • Fakturaadress
  • Bedömd förbrukning/årsförbrukning samt användningsändamål

För kunder med enstaka behov av vatten från spolvatten/vattenkiosk ska en brukningsavgift erläggas och avgiften per hämtningstillfället ligger på 985 kr exkl. moms för varje påbörjad 30m³.

För återkommande vattenuttag ska avtal tecknas. Se aktuell prislista för avtalstjänster VA 2023 längre ner på sidan. 

Hämta dricksvatten som privatperson vid störning

Är du privatperson kan du kostnadsfritt hämta dricksvatten för hushållsbehov ur det mindre uttaget i vattenkiosken - exempelvis vid en störning i den ordinarie vattenleveransen. Glöm inte att ta med egen vattenflaska.

Syfte och krav

Livsmedelsverket ställer krav på Finspångs Tekniska att skydda dricksvattnet. Vattenkiosken är en åtgärd att säkerställa kvalitén och säkerheten för vattenuttag i ledningsnätet till våra kunder. 

Behov av att köpa dricksvatten?

För kommersiella dricksvattenleveranser hänvisar vi till regionens spolbilsföretag/entreprenörer som tillhandahåller temporärt dricksvatten.