Återvinningscentralen ÅVC

Har du sorterat avfallet och lastat ditt fordon? Då är du välkommen till Sjömansängs återvinningscentral (ÅVC). Här hjälper vi både privatpersoner och verksamheter att göra miljönytta genom klok återvinning.

Återvinningscentralen ÅVC

Välkommen med ditt sorterade avfall!

Sjömansängs ÅVC är navet för återvinningen i Finspångs kommun. Här erbjuder vi möjlighet att lämna det mesta utom farligt avfall från verksamheter. Dessutom är vi väl rustade för att svara på dina frågor om sortering och återvinning. Kontakta oss gärna vid ditt besök.

Nytt inpasseringssystem

Under hösten bygger vi om infarten på återvinningscentralen, privatpersoner kommer att behöva använda körkort och företagare kundkort för att komma in på området. Inpasseringsystemet bidrar till ett rättvisare system för kommunens invånare och företag och det förhindrar även obehöriga att komma in på området. Bommarna kommer till en början att vara öppna och vi återkommer med mer information innan vi driftsätter det nya systemet.

Bra att veta inför ditt besök

  • Undvik köer. Vi har flest besök på måndagar och fredagar. Så om du vill minimera risken för köer kan tisdag och onsdag vara bra alternativ.
  • Kör försiktigt. Tänk på att maxhastigheten inom området är 20 km/h och att mittfilen är körfil och de andra två är till för att parkera i.
  • Sortera avfallet i förväg så underlättar du både för dig själv och för andra.
  • Rökförbud. Det råder rökförbud på hela anläggningen.
  • Kontakta personal. Om du har verksamhetsavfall (företag, lantbruk, föreningar) på lastbil eller släp ska du alltid kontakta personal innan du tippar av.
  • Ladda ner vår app Hemkollen så får du våra öppettider direkt i telefonen och där hittar du även en sorteringsguide.