Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in

Återvinningscentralen ÅVC

Har du sorterat avfallet och lastat ditt fordon? Då är du välkommen till Sjömansängs återvinningscentral (ÅVC). Här hjälper vi både privatpersoner och verksamheter att göra miljönytta genom klok återvinning.

Återvinningscentralen ÅVC

Välkommen med ditt sorterade avfall!

Sjömansängs ÅVC är navet för återvinningen i Finspångs kommun. Här erbjuder vi möjlighet att lämna det mesta utom farligt avfall från verksamheter. Dessutom är vi väl rustade för att svara på dina frågor om sortering och återvinning. Kontakta oss gärna vid ditt besök.

Inpasseringssystem

För att komma in på återvinningscentralen har vi ett inpasseringssystem med bommar. Det innebär att privatpersoner behöver använda körkort och företagare ett kundkort för att komma in på området. För dig som inte har svenskt körkort finns det möjlighet att ansöka om Kundkort Privat som fungerar likadant. Inpasseringssystemet hjälp bland annat till att hålla hastigheten nere på området för allas säkerhet. 

Bra att veta inför ditt besök

  • Inpassering. Svenskt körkort eller kundkort.
  • Undvik köer. Vi har flest besök på måndagar och fredagar. Så om du vill minimera risken för köer kan tisdag och onsdag vara bra alternativ.
  • Kör försiktigt. Tänk på att maxhastigheten inom området är 20 km/h och att mittfilen är körfil och de andra två är till för att parkera i.
  • Sortera avfallet i förväg så underlättar du både för dig själv och för andra.
  • Rökförbud. Det råder rökförbud på hela anläggningen.
  • Kontakta personal. Om du har verksamhetsavfall (företag, lantbruk, föreningar) på lastbil eller släp ska du alltid kontakta personal innan du tippar av.
  • Ladda ner vår app Hemkollen så får du våra öppettider direkt i telefonen och där hittar du även en sorteringsguide.