Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in

Fördelar med fjärrvärme

Prisvärt. Pålitligt. Närproducerat. Det är ingen tillfällighet att närmare tusen fastigheter i Finspångs kommun har fjärrvärme. Här kan du bekanta dig med fjärrvärmens fördelar.

Pålitlig och prisvärd värme

Med fjärrvärme från Finspångs Tekniska slipper du lägga tid och kraft på fastighetens värmesystem. Tekniken är nämligen väl beprövad och anläggningen sköter sig själv. Du får visserligen en anslutningskostnad men investeringen är lätt att räkna hem med tanke på anläggningens långa livslängd, höga driftsäkerhet och låga underhållskostnader.

Snällare mot naturen och klimatet

I Finspång har vi helt gått över till fossiloljefria bränslen i fjärrvärmeproduktionen. Mixen består av restprodukter i form av avfall och biobränslen, samt spillvärme från industrin. Vidare har värmeverket en mycket effektiv förbränning och reningsutrustning som minskar utsläppen av miljöstörande ämnen. Med andra ord har vårt fjärrvärmesystem förmågan att avlasta och stödja naturens kretslopp, genom klok återvinning och lågt nyttjande av naturens resurser.

Föryngrar även gamla vattenradiatorer

Bor du i ett äldre hus? Gamla radiatorer (element) är ofta konstruerade på ett sätt som kräver hög vattentemperatur. Vid byte till värmepumpsystem kan man därför behöva installera fler radiatorer för att uppnå utlovad effekt. Med fjärrvärme däremot får du alltid hög framledningstemperatur och därmed bibehållen effektivitet i dina befintliga radiatorer.

Bada så mycket ni orkar

Har du en ovanligt dusch- och badglad familj? Och dessutom ett ovanligt stort badkar? Inga problem. Tack vare fjärrvärmen har du alltid tillgång till varmt vatten i kranarna. Bada och njut!

Fjärrkyla och poolvärme – allt från samma källa

Vi har fjärrvärme med hög kapacitet i Finspång. Därför har vi inga problem att försörja våra kunder med värme – oavsett utetemperatur eller storlek på fastigheten. Dessutom kan vi erbjuda mervärden som till exempel fjärrkyla till företagskunder (vissa begränsningar finns) och poolvärme till villaägare. Allt baserat på samma klimatsmarta tanke: Att låta så många som möjligt dela på nyttan av vår hållbara, fossiloljefria energiproduktion.

Trygg teknik, lång livslängd

Vill du undvika stora och tekniskt avancerade installationer i hemmet? Är du orolig för kostsamma kompressorhaverier och kraschade styrkort i värmepumpen? Som fjärrvärmekund kan du andas ut. Du behöver bara en fjärrvärmecentral, inget annat. Fjärrvärmecentralen är enkel till sin konstruktion och innehåller inga dyra delar, vilket borgar för lång livslängd och låga underhållskostnader. Lugn och ro får du på köpet.