Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in
10 juli 2024

Vattenavstängning/Spolning av vattenledningar - Igelfors

Som en del av vårt underhåll av vattenledningarna, kommer Pollex AB på uppdrag av Finspångs Tekniska att spola vattenledningsnätet. Spolningen genomförs med en blandning av vatten och tryckluft. För att undvika kraftiga luftstötar och mycket missfärgat vatten ber vi er att hålla alla vattenkranar stängda under pågående arbete.

När och var? 

Arbetet med spolningen i Igelfors utförs under vecka 28. Stäng av den kran/ventil som sitter före er vattenmätaren under spolningen. Detta påverkar hela Igelfors.

Spolningen sker  8 juli, 9 juli, 10 juli och 11 juli mellan klockan 09.00 - 16 00. Vattenleveransen kommer då vara avstängd. Detta påverkar hela Igelfors.

Tappa upp vatten innan avstängningen sker, det behöver oftast lite mer än man förväntar sig. Tänk på dricksvatten, till matlagning, till hygien och toalett.
Ett större vattensläp kommer att finnas vid affären för de som behöver hämta vatten under avstängningen.

Påverkan hos kunder

Servisledningar till fastigheter i området kan få missfärgat vatten i samband med spolningarna. Missfärgning kan även uppstå utanför det område där spolning pågår. Missfärgningen är inte farlig, men man ska inte dricka eller använda starkt missfärgat vatten till matlagning. Det är viktigt att man låter vattnet spola kraftigt i kallvattenkranen efter avslutat arbete för att få ut luft och missfärgning. Spola ej i toalettstolen förrän samtliga kranar är renspolade då detta kan leda till igensättning av filter och ventiler.

Störningar i närområdet

Arbetet kan medföra att vissa fastigheter utanför spolningsområdet, periodvis kan uppleva förändringar i vattentrycket. Vattnet kan även bli missfärgat, låt i så fall kallvattenkranen stå öppen en stund tills vattnet ser klart ut.

Vi ber om överseende med de olägenheter som renspolningen medför för er. Vi hoppas och tror att ni har förståelse för de åtgärder som utförs då vår målsättning är att ni ska få ett stabilt och bra vatten i era vattenkranar.

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice på 0122-851 80 eller via kundservice@finspangstekniska.se

10 jul 07:05
Vattenleveransen beräknas vara tillbaka 11/7
Spolningen i ledningsnätet har gått snabbare än väntat och vi beräknas bli klara idag 10/7. Det innebär att vattenleveransen kommer att fungera som vanligt redan imorgon 11/7.

2 jul 08:18
Planerat ärende