Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in
14 maj 2022

Återbrukscontainern har blivit en succé!

På avfallsdagen den 30:e april invigdes återbrukscontainern på Sjömansäng, och vilken succé den har blivit! Här kan du både ge och ta saker som förtjänar en andra chans.

Återbrukscontainern har blivit en succé!

Återbrukscontainer hos oss fungerar så att du enkelt lämnar in saker som du inte längre behöver, men som inte är redo att återvinnas än. Samtidigt som du kan fynda saker som andra lämnat! Här hämtar du och lämnar saker kostnadsfritt. Poängen är att ge liv åt saker som annars hade stått och samlat damm eller slängts.

Saker du kan lämna i återbrukscontainern;

Mindre möbler – Avlastningsbord, bokhyllor, fåtöljer eller liknande. Så länge de är i ett användbart skick.

Leksaker – Pussel, bilar, mjukisdjur och mycket mer. Sådana saker som dina barn växt ifrån, men som andra skulle tycka var roligt att leka med!

Glas och porslin – Tallrikar, muggar, glas, bestick eller liknande. Saker som inte längre faller i din smak, eller som du inte längre har användning för. Så länge de är hela och rena. Se till att porslinet du lämnar är urdiskat och fräscht.

Dekorationer – Vaser, platsväxter, figurer eller andra dekorationsobjekt du inte längre vill ha.


Regler och saker att tänka på

När du lämnar saker i återbrukscontainern är det viktigt att tänka på att hålla ordning och reda. När du lämnar dina saker placera dem på de hyllor som finns tillgängliga eller längs containerns sidor. 

Ställ inte in stora säckar eller lådor med saker i containern.


Har ni frågor eller funderingar finns det alltid personal på Återvinningscentralen som gärna hjälper till!