Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in
05 maj 2023

Dags att läsa av din vattenmätare!

Har du en fastighet med kommunalt vatten behöver du se över din vattenmätarställning med jämna mellanrum och rapportera in den till oss. Vi har skickat avläsningskort hem till dig, men du kan även registrera ditt mätarvärde direkt på Mina Sidor.

Dags att läsa av din vattenmätare!

Varför ska man läsa av sin vattenmätare?
Allt vatten som du använder registreras av din vattenmätare och fakturan som skickas till dig är baserad på din senaste avläsning. En vattenavläsning behöver göras för att vi ska debitera dig en så verklig förbrukning som möjligt. Om du inte har läst av din vattenmätare på länge kan det leda till oväntade kostnader. Det kan till exempel vara så att hushållets vattenförbrukning gått upp under de senaste åren och har ingen vattenavläsning blivit gjord så kan det komma som en överraskning när du gör din nästa avläsning då du blir debiterad för det vattnet som du tidigare inte betalat för. Det kan även vara så att din vattenförbrukning gått ner och då är det bra att göra en vattenavläsning för att du inte ska behöva betala för mycket.

Att kontinuerligt göra avläsningar hjälper dig även att upptäcka läckor! Det kan röra sig om en mindre läcka men som över tid resulterar i en högre vattenförbrukning.

Registrering via Mina Sidor

  1. Logga in med kundnummer och person- eller organisationsnummer, det går även bra att använda bank-ID.
  2. Klicka på ”Registrera vattenmätarställning” och fyll i uppgifterna för att skicka in din mätaravläsning.
  3. Klart!

Har du en digital vattenmätare?
Du som fått din mätare bytt till en digital mätare behöver inte lämna någon avläsning. 

Vi arbetar just nu med att byta ut alla villamätare till den digitala vattenmätaren. 3500 mätare ska bytas ut under en 3 års period där vi ska vara färdiga 2024. Den digitala vattenmätaren har många bra funktioner och underlättar avläsningen för dig som kund. Du behöver inte tänka på att skicka in några siffror till oss längre, utan vi läser av mätarna 4 gånger om året så du får en jämnare fakturering och slipper betala för mycket!

Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice på 0122-851 80 eller kundservice@finspangstekniska.se 

Du som registrerat ditt mätarvärde via Mina Sidor behöver inte lämna in någon avläsning till avlasning.se eller via självavläsningskortet.