31 augusti 2020

Förändrad vattenförbrukning, dags för en vattenavläsning!

Hemester och arbete hemifrån kan bidra till ökad vattenförbrukning medan utflugna barn eller nya vattenvanor istället kan innebära lägre vattenförbrukning.

Förändrad vattenförbrukning, dags för en vattenavläsning!

För att kommande fakturering ska stämma överens med din verkliga vattenförbrukning är det nu hög tid att läsa av din vattenmätare! Lämna in din vattenavläsning via Mina sidor.

Fler arbetar hemifrån
Det bryggs kaffe, kokas te, du behöver gå på toaletten, du tar en dusch efter lunchträningen, du dricker några glas vatten och det blir mer disk. Tänker man efter så blir det en del extra vatten som går åt när man arbetar hemifrån. Är man dessutom fler personer i hushållet går det åt ännu mer.

Hemestrat i år?
Under sommaren är det många som har hemestrat, alltså spenderat sin semester på hemmaplan. Många som väljer att resa bort i vanliga fall har stannat hemma i år. Det har även givit oss det perfekta tillfället att greja i trädgården! Kanske planterat en ny häck eller gjort i ordning en rabatt som behövt lite extra vatten för att komma igång.

Minskad vattenförbrukning
Ja visst kan det vara så att du använt mindre vatten under senare tid! Barn som flyttat hemifrån eller helt enkelt skaffat andra vanor än tidigare. Då är det minst lika viktigt att läsa av din vattenmätare.

Varför ska man läsa av sin vattenmätare?
Allt vatten som du använder registreras av din vattenmätare och fakturan som skickas till dig är baserad på din senaste avläsning. En vattenavläsning behöver göras för att vi ska debitera dig en så verklig förbrukning som möjligt. Om du inte har läst av din vattenmätare på länge kan det leda till oväntade kostnader. Det kan till exempel vara så att hushållets vattenförbrukning gått upp under de senaste åren och har ingen vattenavläsning blivit gjord så kan det komma som en överraskning när du gör din nästa avläsning då du blir debiterad för det vattnet som du tidigare inte betalat för. Det kan även vara så att din vattenförbrukning gått ner och då är det bra att göra en vattenavläsning för att du inte ska behöva betala för mycket.

Att kontinuerligt göra avläsningar hjälper dig även att upptäcka läckor! Det kan röra sig om en mindre läcka men som över tid resulterar i en högre vattenförbrukning.

Hur ofta bör man läsa av sin vattenmätare?
Vi rekommenderar att man läser av sin vattenmätare minst en gång i halvåret och nu är det hög tid att göra en avläsning. Skicka in ditt avläsningsvärde senast den 2 september för att få en uppdaterad faktura med korrekt debitering. Du kan enkelt lämna in ditt avläsningsvärde via Mina sidor.


Har du frågor är du välkommen att kontakta vår kundservice på 0122-851 80 eller kundservice@finspangstekniska.se