23 augusti 2019

Ivar och Linus stämplar ut för sommaren

Ivar (vänster) och Linus (höger) har nu avslutat sina sommarvikariat på Finspångs Tekniska efter drygt två månader.

Ivar och Linus stämplar ut för sommaren

Ivar har jobbat på reningsverket Axsäter och känner sig nöjd efter sommarens fysiska arbete. Att få arbeta med kroppen och inte sitta still 8 timmar om dag var en avgörande punkt till varför han sökte sommarvikariatet. – Jag ville få använda kroppen och inte sitta still så mycket, det har jag fått göra vid tidigare sommarjobb, säger Ivar.

Linus som har jobbat på vattenverket Bleken håller med Ivar om det fysiska arbetet. – Det var kul att få jobba med kroppen och få en inblick i de olika processerna och inte bara sitta vid en dator. Linus studerar till vardags i Umeå där han läser civilingenjörsprogrammet i energiteknik. Han fick bland annat vara med och kalibrera vattenverkets pH-mätare och justera regleringen av mängden klor. Ivar fick också vara med och sköta det dagliga arbetet på Axsäter och ha koll så att allt fungerade som det skulle. Bland annat göra tester med olika kemikalier för att hålla rätt flora i reningsverket.

Båda är överens om att det svåraste var att försöka komma in i alla rutiner och att det troligtvis tar mer än två månader att förstå allt. Båda killarna är nöjda över sommarjobbet och kan rekommendera andra att söka till nästa år. - Tycker man om teknik och dessutom är intresserad av att bidra till ett fungerande samhälle och tycker om att utmana sig själv i och med att man aldrig riktigt vet vad som kommer att hända under arbetsdagen, är Finspångs Tekniska en bra och spännande arbetsplats, avslutar Ivar och Linus.

Vi tackar Ivar och Linus för ett bra arbete och önskar dom lycka till med allt dom har framför sig!

P.s Glöm inte att följa oss på Facebook och Instagram!