07 januari 2020

Januari: Befria garderoben!

För att fira det nya decenniet ägnar vi kalendern åt ett tema som på många sätt är viktigare än allting annat på vår planet, nämligen återvinning. Varje svensk förbrukar i snitt 12,5 kg kläder och hemtextil per år. Av den mängden går 2,5 kg till välgörenhet, 2 kg stannar i garderoben och resterande 8 kg slängs i hushållssoporna. Resursslöseri, eller hur!

Januari: Befria garderoben!

Det är januari och nu börjar Återvinningsåret 2020. Perfekt tid för garderobsrensning, eller hur? Och tänk så mycket nytta som dina gamla plagg och skor kan göra i andra hand. Lämna dem till Human Bridge på Sjömansängs Återvinningscentral, och
känn dig härligt fri och klimatsmart efteråt!

Det som samlas in går till behövande och det som till exempel är slitet och trasigt går till textilåtervinning och blir ibland filtar och bilklädslar. 

Human Bridge är en biståndsorganisation som genomför materialrelaterade projekt. Fokus för verksamheten är att samla in, reparera och skicka ut sjukvårdsutrustning och handikapphjälpmedel till sjukhus, kliniker och organisationer runt om i världen som är i behov av hjälp. Human Bridge samlar även in textilier och annat material som skickas som bistånd. Human Bridge är godkända som 90-kontoinnehavare av Svensk Insamlingskontroll.

Läs mer textilåtervinning här: www.finspangstekniska.se/vara-tjanster/avfall-atervinning/bli-en-atervinnare/atervinn-din-textil