02 januari 2019

Nu blir det lätt att sortera rätt

Det är dags att starta ett nytt år som är fyllt av möjligheter. Tänk att den gamla kapsylen kan förvandlas till plåt för bilkarosser..

Nu blir det lätt att sortera rätt

Det tomma tvättmedelspaketet blir till en ny skokartong och gårdagens tidning blir morgondagens. Naturens råvaror används igen och massor med energi sparas. På så vis hjälps vi alla åt att skapa en bättre värld att leva i, och 2019 ska inte bli ett undantags år. Snarare vill vi att återvinningen ska fortsätta att öka och flera ska bli medvetna om återvinning och dess positiva effekter.

För att öka kunskapen och engagemanget i Finspång har vi en present till alla er invånare som bor i kommunen. Det är en egendesignad sorteringskasse som vi är otroligt stolta över. Sorteringskassen ska underlätta återvinningen av plast- och pappersförpackningar och kassen innehåller även information om hur man kan använda kassen och vart man ska tömma dess innehåll. Sorteringskassen är tillverkad av återvunnen PET och går enkelt att torka av med vatten och diskmedel om den skulle bli smutsig.

Håll utkik i brevlådan!

Naturen hälsa och tackar för att du bidrar till en bättre miljö.