08 maj 2020

Vår kommun har blivit renare!

Tack vare alla fantastiskt duktiga skräpplockare har Finspång blivit renare. Med rekordmånga anmälda och med ett otroligt engagemang har det plockats mängder med skräp runt om i kommunen.

Vår kommun har blivit renare!

Under de senaste två veckorna har vi på Finspångs Tekniska arbetat med kampanjen Skräpplockardagarna tillsammans med Finspångs kommun. Skräpplockarinsatsen arrangeras av Håll Sverige Rent och i år slog Finspångs kommun rekord med över 3600 anmälda skräpplockare!

Mängder med skräp
Under dessa veckor har vi åkt runt och hämtat upp skräp på flera håll i kommunen. Vi var bland annat på Nyhemsskolan där eleverna hade samlat ihop hela 360 kg skräp och på Björke skola hann eleverna med att plocka 50 kg skräp på knappt 1,5 timme. Gamla rostiga och trasiga cyklar, glödlampor, ölburkar, fimpar, plastlock, glasflaskor, frigolitbitar, tomma blomjordssäckar, gamla däck, spikar och godispapper. Allt möjligt skräp som absolut inte hör hemma i naturen!

Stort tack till alla skräpplockare
Vi vill tacka alla som har varit med och plockat skräp, alla fantastiska elever, pedagoger, föreningar, företag och alla ni andra. Målet med dessa två veckor var att bidra med en extra insats för att hålla vår kommun ren och det har vi verkligen lyckats med! Jättebra jobbat, vilka fantastiska hjältar ni är! Vi är otrolig stolta över ert engagemang!

Anmälan står fortfarande öppen
Det går fortfarande att anmäla din förskola, skolklass, barn- och ungdomsförening, arbetsplats eller dig själv till årets skräpplockardagar även om kampanjdagarna är avslutade. Anmälan står öppen fram t.o.m. den 15 maj.