17 mars 2020

Fossiloljefri fjärrvärmeproduktion sedan årsskiftet!

Fjärrvärme är det prisvärda och pålitliga sättet att få skön inomhuskomfort. Du slipper krångla med egna värmekällor och dessutom utvinner vi energin ur avfall, biobränslen och spillvärme från industrin. Vad betyder detta? Jo, att vår fjärrvärmeproduktion numera är fossiloljefri. Tryggt för dig, och jättebra för klimatet.

Fossiloljefri fjärrvärmeproduktion sedan årsskiftet!

Vid årsskiftet 2019/2020 övergick vi till en helt fossiloljefri produktion av fjärrvärme. Mixen består av restprodukter i form av avfall och biobränslen, samt spillvärme från industrin. Vidare har värmeverket en mycket effektiv förbränning och reningsutrustning som minskar utsläppen av miljöstörande ämnen. Med andra ord har vårt fjärrvärmesystem förmågan att avlasta och stödja naturens kretslopp, genom klok återvinning och lågt nyttjande av naturens resurser. Steg för steg tar vi ansvar för ett mer hållbart Finspång.

Fjärrvärme är det långsiktigt ekonomiska, hållbara och driftsäkra alternativet för såväl lokaler som flerbostadshus. Som fjärrvärmekund hos oss kan du förvänta dig hög kapacitet och trygga leveranser, med låga kostnader för såväl investering som underhåll. För att bli ansluten behöver din fastighet ha ett vattenburet värmesystem, samt ligga tillräckligt nära det befintliga ledningsnätet i tätorten. Kontakta vår kundservice eller fyll i en intresseanmälan så hör vi av oss om dina möjligheter att ansluta till fjärrvärmenätet. Intresseanmälan är inte bindande.  

0122-851 80 

kundservice@finspangstekniska.se

Öppet helgfria vardagar 08.00 - 15.00