Hoppa till innehåll
Finspångs Tekniska logotype
Logga in

Maj

Mums! Här får du ett välsmakande försommar-recept som du kan använda dig av när värmen kryper fram!

Maj

Snart är sommaren här och vad passar bättre än ett litet recept på en superfräsch sallad som du kan spara tills jordgubbarna börjar växa i trädgården och solen strålar?

Det här behöver du:

(Ca 500 g) Kyckling
Isbergssallad
(50 - 100 g) Babyspenat
(1/2) Gurka
(2st) Tomater
Krutonger
Salladslök
Jordgubbar
Dressing (Tex rhode island eller ceasar) 

Såhär gör du:

  1.  Stek din kyckling och krydda den efter smak. Det går också jättebra att använda kyckling du har över från dagen innan. 
  2.  När kycklingen är genomstekt så låter du den svalna något och skär den sedan i mindre bitar
  3. Ta fram en större skål du kan servera salladen i
  4. Skär grönsakerna och jordgubbarna (gurkan, tomaterna, salladen och babyspenaten) och lägg dom i skålen.
  5. Häll över kycklingen och blanda salladen.
  6. Skär salladslöken och strö över den tillsammans med krutongerna
  7. Servera salladen tillsammans med valfri dressing

Njut!